Szállás kereső
Részletes keresés
Gyors kereső

A Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter kialakítása (DDOP-2.1.3/A-10-2010-0009 projekt) az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Kedvezményezett: Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség (7625 Pécs, Vince u. 9/2)

Aktuális

"Térjen be a mi utcánkba" X. Falusi Turizmus Utcafesztivál
9/16/14

"Térjen be a mi utcánkba" X. Falusi Turizmus Utcafesztivál Pécsett a Szent
István téren 2014. szeptember 27-én szombaton 10-18 óráig.

olvass tovább
Falusi Vendégfogadók IX. Nemzetközi Sütő-Főző Fesztiválja
9/16/14

 

2014. október 4. Bükkösd - Ökopark

A falusi vendégfogadók hazai és visszajáró külföldi csapatai kilencedik alkalommal mérik össze fakanálforgató tudományukat a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség szervezésében.

Igazi kihívás e versengés, hiszen a csapatok egy számukra ismeretlen, 10 kilogrammos alapanyag-csomagot kapnak, amelyben húsfélék és zöldségek, esetleg gyümölcsök találhatók. Ezekből az alapanyagokból kell délután 2 óráig a menüsort elkészíteniük.

Fontos, hogy minden alapanyagot fel kell használniuk, és csak szabadtűzi módszerekkel, fa és faszén felhasználásával készülhetnek el a grillezett, bográcsos, tárcsás, roston vagy hamuban sült-főtt ételek. Miközben a csapatok szorgoskodnak, a látogatókat hagyományőrző együttesek szórakoztatják.

A kulturális programok mellett lovagoltatás, kézműves és helyi termékek vására, gyermek játszóház segít kellemesen eltölteni az étkek elkészültéig tartó időt. A zsűrizés után a közönség is megkóstolhatja az elkészült specialitásokat. Az ételek, az ételsorok valódi különlegességek. Az elmúlt évek alkalmankénti 15-20 csapata általában 40-50-féle ételt készített el az alapanyagokból.

A résztvevő csapatok nyolc alkalommal bizonyították, hogy a falusi vendégfogadók kedves és barátságos emberek, igazi virtuózok a fakanál forgatásában. Teszik ezt közös örömünkre, vendégeink és az érdeklődők figyelmét felkeltve a falusi vendégfogadóknál hozzáférhető gasztronómiai csodák iránt.

Hívjuk-várjuk a vidéki gasztronómia, a szabadtűzön készült finomságok és a falusi hagyományok iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat Hosszúheténybe, a focipályára, október első szombatjára, egy reményeink szerint felejthetetlen napra!

A program a DDOP-2.1.3/A-12-2012-0007 "Vidéki örökség útjai" című projekten belül kerül lebonyolításra európai uniós támogatással.

olvass tovább
Nagyanyáink kosztolója Cserkúton
9/16/14

2014. szeptember 20-án ismét lesz Nagyanyáink kosztolója Cserkúton. A részletes program az alábbi linken érhető el: baranyavidek/UserFiles/File/Cserk%C3%BAtplak%C3%A1t.pdf

A program a DDOP-2.1.3/A-12-2012-0007 "Vidéki örökség útjai" pályázaton belül európai uniós támogatással valósul meg. 

olvass tovább
további hírek

Szállásajánló

Gábor Vendégház
Magyaregregy
Férőhelyek száma: 6
Ellátás:
Víg Vendégház
Sióagárd
Férőhelyek száma: 9
Ellátás: önellátás, udvari parkoló, háziállat hozható, gyerekkedvezmény pótágyon 10 éves korig. Ár megegyezés szerint.
Gizi Néni Vendégház
Liptód
Férőhelyek száma: 7
Ellátás: önellátás, tájjellegű ételek
Bányai Panoráma Panzió
Bárdudvarnok
Férőhelyek száma: 20
Ellátás:
Eseménynaptár
Rendezvények